Bartboeve show the flowers of a phalaenopsis blended with a d 7eccb829 52c0 4b0f 8126 2a2d5ba2ca07 1
Over ons

Waarom Plantform?

Digitalisering is van strategisch belang voor potplantentelers. Tegelijkertijd is het een complex onderwerp. Voor veel telers is het lastig om in de keten veranderingen doorgevoerd te krijgen. Door samenwerking lukt dat wel.

Plantform bestaat uit ruim 60 potplantkwekers en vormt visie voor de toekomst van de potplantensector. Niet zoals die vandaag bestaat, maar zoals die (over-)morgen gaat worden. Een toekomst waarin we de mogelijkheden van digitalisering en kunstmatige intelligentie naadloos verweven in de activiteiten van onze sector als geheel en onze potplantentelers in het bijzonder. 


Plantform behartigt hierbij de belangen van potplantentelers. Zij zorgt ervoor dat projecten succesvol worden uitgevoerd. Lobbyen, invloed uitoefenen op strategische ontwikkelingen én van elkaar leren. Plantform werkt volgens het “halen & brengen” principe: als we onze gezamenlijke belangen willen behartigen hebben we daarbij jouw input nodig! Dit is de kracht van het collectief Plantform.

Ontmoet het bestuur van Plantform

Leo de Vries

Voorzitter

Schermafbeelding 2024 06 10 153807

John Barendse

Penningmeester

Schermafbeelding 2024 06 10 154138

Jos ten Have

Bestuurslid

Jos 404x800

Olaf van der Voort

Bestuurslid
1630606604344

Joost Jansen

Bestuurslid
1605874134735

Vincent ten Have

Bestuurslid
6dc582b9 d74a 49c8 b2d6 b0a965766f7e

De geschiedenis

In 2003 is door een kleine groep van grotere potplantenkwekers de vereniging Plantform opgericht om de tot dan toe achterblijvende automatisering in de sector te stimuleren. Verbreding van het aantal aanbieders van ERP-systemen zou tot versnelling van innovatieve procesautomatisering moeten leiden. Vijf jaar later heeft dit concrete resultaten geleverd, meer aanbieders gingen doorontwikkelde software aanbieden voor de primaire schakel in de sierteeltketen. Na 2008 is de focus van Plantform verlegd van automatisering in de kwekerij naar procesoptimalisatie in de sierteeltketen, vooral naar de schakels kwekerij – veiling – handel.

Image001

In 2013 heeft het bestuur van Plantform met externe deskundigheid (Arno van Veen, Agritect) haar visie ‘Ketendigitalisering’ gepresenteerd aan Royal FloraHolland. Deelprocessen als uitwisseling stickerinformatie en transportopdrachten zijn onderwerp van discussie geweest welke tot werkbare afspraken heeft geleidt. In 2018 is door Royal FloraHolland het  B2B e-commerce platform Floriday gelanceerd. Dit platform is mede geïnspireerd op de eerder gedeelde visie van Plantform waarin het begrip van ‘ketenconverter’ een grote rol speelde.

Momenteel agendeert Plantform thema’s die zeer relevant zijn voor potplantenkwekers binnen het domein van afleverproces  en verkoop. We bieden inspiratie op gebied van AI, dynamic pricing, datadeling, voorraadbeheer om de afzet én marktinzichten samen met klanten te optimaliseren.

Plantform Whitepaper

Digitaal leiderschap

De whitepaper met onze visie op digitalisering in de sierteeltsector is hier aan te vragen! 

Interesse in de whitepaper? 

Laat je gegevens achter en wij sturen de whitepaper zo snel mogelijk naar je toe!

Laat je gegevens hier achter

    Meer weten?

0174 - 612 417
info@plantform.nl